Jeg er medicinstuderende på mit sidste år og elsker at holde mig kørende med forskellige projekter og opgaver ved siden af studiet. Kræftforskning og kræftområdet generelt er mit kald, og mit mål er at specialisere mig indenfor klinisk onkologi. Mine ambitioner hviler på at få den bedste faglige og professionelle viden for derved at sikre mig, at mine fremtidige patienter behandles på allerbedste vis og under højeste kvalitet. Jeg sigter konstant efter forbedring og brænder for at lære mere.

Tidligt på medicinstudiet har jeg assisteret i forskning ledt af Kræftens Bekæmpelse og har siden villet specialisere mig indenfor onkologi. I dag arbejder jeg på Sjællands Universitet Hospital på kirurgisk afdeling som forskningsårsstuderende, samtidig med at jeg underviser andre medicinstuderende i patologi og basal humanbiologi ved Københavns Universitet.

Jeg interesserer mig især for immunsystemet og dets rolle i kræftudvikling. Jeg assisterer aktuelt i studier om calcium-elektroporation på Køge Sygehus, der netop undersøger, hvordan immunsystemet kan optimeres mod kræftceller.

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet

Kandidat i medicin Februar 2017 – nu

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet

Bachelor i medicin Januar 2014 – februar 2017

Bachelor these: ”The proliferative and growth stimulating effects of GLP-2 in relation to intestinal cancers”.

Oerestad Gymnasium

Studentereksamen August 2010 – juni 2013

Matematik og engelsk på højniveau.

 

Mine primære forskningsområder er immunsystems rolle i kræftudvikling, samt hvordan immunsystemet kan optimeres med henblik på behandling af kræft. Kræftformer i den øvre del af mavetarmkanalen, herunder pancreaskræft, har især min interesse. Jeg forsker på nuværende tidspunkt i tumor-infiltrerende lymfocytter (hvide blodlegemer, der infiltrerer tumorvæv), og hvordan disse i fremtiden kan bruges som prognostisk markør. Tumorbiologi, herunder hvordan kræft spreder sig og danner metastaser er ligeledes blandt mine forskningsområder. Aktuelt assisterer jeg i kliniske studier, der undersøger effekten af calcium-elektroporation mod tyktarmskræft og mavekræft. Endvidere beskæftiger jeg mig med den kræftforebyggende effekt af non-steroide antiinflammatoriske medikamenter (NSAID’er) som fx aspirin og ibuprofen, samt hvorvidt disse kan bruges som supplerende kræftbehandling.

Sjællands Universitetshospital, Kirurgisk afdeling

Prægraduat forskningsår | 1. februar 2019 – januar 2020

 • Forskningsassistent i studier vedrørende calcium-elektroporationsbehandling mod tidlig kolorektalkræft og ventrikelkræft.
 • Undersøgelse af den prognostiske værdi af tumor-infiltrerende lymfocytter i pancreaskræft.
 • Inklusion af patienter til VAR2 studiet.
 • Writing narrative review regarding the immune system’s involvement in cancer development and progression.

 Biomedicinsk institut, Københavns Universitet

Undervisningsassistent | 1. september 2018 – nu

 • Varetagelse af selvstændig undervisning i basal humanbiologi for førstesemester medicin- og odontologistuderende. Undervisningen består af SAU24 som er almindelig holdundervisning, SAU12 som er anatomiøvelser i mikroskopi, og SAU8 som er anatomi demonstrationstimer. Jeg varetager alle tre former for undervisning.

Herlev Hospital - Onkologisk afdeling

Studentermedhjælper | august 2017-nu

 • Jeg er ansvarlig for udfyldelse og vedligeholdelse af patientdata i den landsdækkende sarkomdatabase. Mine opgaver er at indtaste relevant information om patienter med sarkomer, der henvises til Herlev Hospitals onkologiske afdeling.
  Sarkomdatabasen er en landsdækkende database, der med henblik på registrering og forskning samler informationer om alle danske patienter diagnosticeret med sarkomer fra 2008 og frem til aktuelle dato. Jeg er ansat under overlæge Anders Krarup-Hansen.

ASPIRI A/S

Underviser | december 2016-nu

 • Aspiri afvikler hvert semester professionelle eksamensforberedende lynkurser for studerende på forskellige studier. Aspiri udvælger de dygtigste og mest velformulerede studerende til at undervise indenfor deres område.
  Jeg arbejder i øjeblikket som underviser hos Aspiri, og underviser specifikt i medicinsk psykologi og sundhedspsykologi for medicinstuderende på 2. semester af bacheloruddannelsen. medical and health psychology. My courses are evaluated to 4,9/5 by the students attending my courses.

Biotech Research and Innovation Centre (BRIC) ved Københavns Universitet

Studenterunderviser | maj 2017-nu

 •  Jeg afholder selvstændige eksamensforelæsninger for medicinstuderende i eksamensrelevant teori indenfor basal patologi herunder neoplasier og kræftudvikling. Undervisningen afvikles som forelæsninger i emnerne:
  –Cytopatologi
  –Inflammation
  –Hjerte- og kredsløbspatologi
  –Neoplasier og tumorgenese

Rigshospitalet – Finsencentret, Onkologisk klinik

Locum Junior Doctor | June 2018 – August 2018

 • I worked two months as a Junior Locum Doctor at the Department of Clinical Oncology, Rigshospitalet, during a summer break and obtained experience in independent patient rounding and acute patient care, as well as ordination of chemotherapy under supervision.

Rigshospitalet – Finsencentret, Onkologisk klinik

Student Research Assistant | January 2019 – February 2019

 • Jeg har assisteret i vedligeholdelse og aktualisering af case report forms for det internationale studie, RADICALS-trial, der undersøger virkningen af sen og tidlig stråleterapi hos patienter diagnosticeret med prostata-cancer.

Rigshospitalet – Finsencentret, Onkologisk klinik

Student Research Assistant | August 2017-January 2018

 • Jeg har assisteret i vedligeholdelse og aktualisering af case report forms for det internationale studie, RADICALS-trial, der undersøger virkningen af sen og tidlig stråleterapi hos patienter diagnosticeret med prostata-cancer.

Kræftens Bekæmpelse

Forskningsassistent | august 2015 - december 2016

 • Jeg har arbejdet som forskningsassistent for projektet ”Musik og Kræft”, hvor mine primære opgaver har været klargøring, processering og opbevaring af blodprøver, måling af vitale værdier, assistance i patient-spørgeskemaer og dagbøger, samt opbevaring af skriftligt data. Arbejdet har også involveret tæt kontakt til kræftpatienter og pårørende, hvilket har styrket mine kommunikative og kliniske færdigheder.

Natural Healthful Living (NHL)

Skribent | 2015-nu

 • Jeg arbejder frivilligt som skribent for hjemmesiden, naturalhealthful.org. Hjemmesiden har til formål at oplyse og informere den almene befolkning om sunde livsstilsvaner samt de mest globalt udbredte sygdomme som fx hjertekar-sygdomme, diabetes og kræft. Mit arbejde består primært i at afvikle korte informative artikler om kræft samt sund livsstil.

Sjællands Privat Skole

Lærervikar | august 2013 – februar 2014

 • Jeg har primært undervist i naturvidenskabelige fag for udskolingen, men har også til tider undervist i fag som dansk og engelsk.

Privatundervisning

Privatunderviser i tysk | 2013 – 2014

 • Jeg har privatundervist folkeskole- og gymnasieelever i faget tysk med særlig fokus på skriftlig formidling og tysk grammatik. Mine elever er gået fra 4-taller til 10-taller i både eksamenskarakter og årskarakter.

Førsteforfatterskaber:

Raskov H, Orhan A, Salanti A, Gögenur I. Premetastatic niches, exosomes and circulating tumor cells: Early mechanisms of tumor dissemination and the relation to surgery. Int J Cancer. 2019 Dec 5. doi: 10.1002/ijc.32820. [Epub ahead of print] Review. PMID: 31808150

Rosenkrantz Hölmich E, Petring Hasselager R, Tvilling Madsen M, Orhan A, Gögenur I. Long-Term Outcomes after Use of Perioperative Glucocorticoids in Patients Undergoing Cancer Surgery: A Systematic Review and Meta-Analysis. Cancers (Basel). 2019 Dec 27;12(1). pii: E76. doi: 10.3390/cancers12010076. Review.

Orhan, Adile, Vogelsang, R. P., Andersen, M. B., Madsen, M. T., Holmich, E. R., Raskov, H. & Gogenur, I. The prognostic value of tumour-infiltrating lymphocytes (TILs) in pancreatic cancer: A systematic review and meta-analysis: [Meeting Abstract]. Dec 2019, In: Annals of Oncology. 30, 8P.

Adile Orhan, Ismail Gögenur & Hannelouise Kissow, ”The intestinotrophic effects of glucagon-like peptide-2 in relation to intestinal neoplasia”. Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, August 2018, 103(8):2827–2837.

Bøger:

Adile Orhan, “Kompendium i medicinsk psykologi og sundhedspsykologi” (”Compendium in Medical and Health Psychology”). Samfundslitteratur, March 2019, 240 pages.

 • Tidligt klinisk ophold på karkirurgisk afdeling, Rigshospitalet. 
 • Grundlæggende klinisk ophold på onkologisk afdeling, Herlev Hospital. 
 • Kirurgisk ophold på (gastro)kirurgisk afdeling, Køge Sygehys.
 • Klinisk anæstesiologisk ophold på afdeling for anæstesiologi, Køge Sygehus.
 • Medicinsk ophold på kardiologisk afdeling, Køge Sygehus.
 • Lægevikariat på onkologisk afdeling, Rigshospitalet.

Forskning (keywords)

#Klinisk onkologi #Immuno-onkologi #Kræftforskning #Kræftkirurgi #Patologi #Præcisionsmedicin
LAST UPDATE: APR 2020